Coping med træ bevægelse
Alle træ arbejdstagere skal være klar over træ bevægelighed når møbler byggeprojekter. Undladelse af at overveje denne vigtige faktor kan forårsage træplader til knæk eller split.
Min high school biologi lærer sammenlignet strukturen i et stykke træ med et bundt af strå. Sugerør repræsentere celler og kapillærer af træ. Når et træ vokser vand og mad overføres op gennem cellerne og er gennemført i hele træet.
Når et træ er faldt det frie vand i skoven er tabt ret hurtigt men det bundne vand fanget i er strå som celle langsommere til at sprede. Da den bundne vand er nedsættes disse strå som celler få smallere i diameter men opretholde deres længde. Dette er den grundlæggende årsag at træ udvider og kontrakter i hele dens bredde, men har næsten ingen udvidelse længde klogt.
Når du arbejder med træ er det meget vigtigt at tillader træet at udvide og kontrakt med ændringer i luftfugtighed. Som luftfugtighed stiger strået som celler udvide i diameter med den modsatte effekt sker som falder relative luftfugtigheden.
Måder at rumme ekspansion
Giver mulighed for at bruge et skærebræt til det første eksempel. En solid træ skærebræt med en brød bestyrelsen kant sikret med en fjer og not joint. Kanten har brød bestyrelsen kanten sikret i begge ender med en dyvel gennem tungen andre brød bestyrelsen kanten er sikret med den samme tunge og not fælles men med henblik herpå har kun en dowel midt i stykket.
Slutningen sikret med to dyvler vil udvikle et knæk i de vigtigste panel. Da længden af kant stykke ikke ændrer at have det fast i bredden af de vigtigste panel fra udvidelse.
Alternativt, den modsatte ende af Skærebrættet er kun fast i midten. Hovedpanelet er omkostningsfrit hen til udvide og kontrakt mod enderne. Den kun visuelle forskel ville være, at enderne af kanten stykke er ikke længere flugter med kanten af de vigtigste panel.
Det andet eksempel benytter en stor limet op panel som en bordplade. Hvis bordpladen var fastgjort til skinnerne klik her nu i bredden af panelet storhed og fald af fugtighed medfører undoudtable panelet til at splitte.
Den bedste metode til at overvinde dette er brug træ klip at knytte de to stykker. En 1/4 “x 1/4” dado fræset på indersiden øverste kant af skinnerne. Det accepterer en træ klip, der passer ind i dado og er derefter sikrer på undersiden af bordpladen. Denne vilje sikkerhed hold top hold øverst på skinner uden at begrænse udvidelse og sammentrækning af panelet store. Uden dette ville bordpladen langsomt begynde at åbne.
I almindelighed når som helst du fastsættelse af et stykke af materiel på tværs af en stor limet op panel foranstaltninger skal træffes for at tillade panelet for at flytte. Husk, at det vil ekspandere i hele dens bredde, men ikke dens længde. Ved hjælp af en af de to metoder nævnt ovenfor du vil være i stand til at forhindre din limet op paneler fra opdeling.